wegtransport

PAKKET VERZENDEN

Door de vele aanbieders van transport is het soms lastig om een pakket tegen goede condities te laten verzenden.
Tevens moet de vracht nog aan een aantal eisen voldoen en die zijn ook niet bij iedere vervoerder gelijk en daarom geven wij u graag enkele tips en verzendinformatie.

Wanneer als pakket verzenden
Zendingen met een gewicht van 30 a 50kilo per stuk kunt u gerust als pakket aanbieden. Als vuist regel kunt u aanhouden dat wanneer u het nog tillen tillen kunt een chauffeur dit meestal ook nog kan.
Mocht de doos of het pakket een grote omvang hebben waardoor verplaatsen met de hande niet meer gaat dan adviseren wij de het pakket als pallet aan te bieden.
Maar resticties zijn per vervoerder verschillend. Al deze maat resticties zijn verwerkt op de site van Collibox.com waar u gemakkelijk kunt zien of uw zending als pakket of als pallet vervoerd kan worden.

Wanneer als pallet verzenden

Pallets zijn er in allerlei maten en vormen, en deze worden veelal gebruikt waneer een zending niet te tillen is. Veel gebruikte pallets zijn de Europallet met een maat van 120cm bij 80cm en de Blokpallet met een maat van 120cm bij 100cm. Door gebruik te maken van pallets met deze maatvoering kunt u als verlader bijdragen aan een goede vullingsgraad van de vrachtwagens wat mede bijdraagd tot een gunstige tariefstelling door dat de effiecientie verhoogd word.
Als vuist regel voor de hoogte kunt rekening houden met een maximale hoogte van 180cm of 200cm, dit is per vervoerder een beetje verschillend. Het maximale gewicht voor een Europallet is ca 800kg en voor een blok pallet ca 1000kg maar hier kan van worden afgeweken.

Correct verpakken

De verzender van een pallet is altijd zelf verantwoordelijk voor een deugdelijke verpakking. Het goed verpakken is niet alleen voor uw eigen zending van groot belang maar ook voorkomt het beschadiging van andere zending. U kunt zich voorstellen wat voor krachten er op de verpakking komt te staan wanneer een vracht wagen een bocht maakt of bijvoorbeeld een noodstop moet maken. Neem het zekere voor het onzekeren en lees hier meer over hoe u uw vracht goed kunt verpakken. (Lees hier meer over verpakkings tips)

Bereikbaarheid en laden/lossen
Wanneer u een pallet zending aanbied aan een vervoerder zorg dan dat de laat en los locatie goed bereikbaar zijn voor een vrachtwagen want voor niets rijden levert meestal teleurstellingen en eventuele extra kosten op. Houd daarbij rekening mee dat lange trailers vaak standaard geen laadklep of kooiaap aan boord hebben. Mocht het laad en los adres niet over een heftruck beschikken geef dit dan vroegtijdig door zodat er mogelijk een vrachtwagen met laadklep of kooiaap ingezet kan worden.

Labels en vrachtbrief
Zodra de zending in de vrachtwagen gezet is zal kunt u de chauffeur vragen een handtekening te zetten op de vrachtbrief en nooteerd u hierbij ook het kenteken van de vrachtwagen zodat u altijd een bewijs van afgifte heeft. Wanneer u de zending boekt via palletverzenden.info ontvangt u altijd vroegtijdig de labels compleet een ingevulde vrachtbrief in tweefout en de geldende vervoers condities. Controleer deze stukken altijd goed zodat eventuele typfouten niet tot teleurstellingen leiden.


 

Over ons:
Bedrijfsinformatie Algemenevoorwaarden
Privacystatement
Informatie:
Blog
Collibox.com
Volg ons:
LinkedIN
Facebook
Google+
Neem contact met ons op:
Mail ons via de contact pagina
of bel ons op 085 0039999
(Tijdens kantoor uren)